A Szeretet Sziget

" A Szeretet Egy Angyal Lábnyoma"

Charlotte Torta

Charlotte torta hozzávalók 2 db pikóta tekercs 12 tojás 36 dkg (finom) kristálycukor dkg (finom) kristálycukor csipet só 3 tojásból barna piskótát sütünk 9 dkg (finom) kristálycukor 9 dkg liszt csipet só 1 ek kakaópor 1 üveg lekvár 5 ek cukor 1 dl víz 0,5 Hulala tejszín 30 dkg idény szerinti gyümölcs vagy befőtt A díszítéshez pár sebb darabot vagy szemet félre teszünk atöbbi felkockázzuk és a tejszínes krémhez keverjük. Charlotte torta elkészítése Két piskótatekercset sütünk, lekvárral megkenjük. Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és körbe rakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. ( kb 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk) Gömbölyű csokis piskótát sütünk 3 tojásból (egy kislábasban)a tál méretéhez mérten, mert bele kell a közepébe férnie. Öt evőkanál cukrot 1 dl vízzel sűrűre főzünk majd langyosra hűtjük. 0.5 literes lehűtött Hulala tejszínt felverünk és hozzá keverjük a cukoroldatot, együtt keményre verjük. A díszítéshez tegyünk félre a habból a többibe ízlés szerinti apró kockára vágott gyümölcsöt keverünk. A csokis piskótát ketté vágjuk és betöltjük habbal. A piskótatekercseket vastagon megkenjük a gyümölcsös habbal és a kis tortát belehelyezzük a közepébe, habbal kitöltjük a formát. A tetejére vékony piskótát sütünk méretre vágva jól rányomkodjuk, folpackkal letakarjuk és legalább 6 óráig hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk a tortát és díszítjük. Charlotte torta tálalása Díszítés után felszeletelve torta tálon tálajuk! Jó étvágyat!

Charlotte Torta

Négy Rétegű Keksztorta

A recpet rétegenként, alulról felfelé haladva. 1. réteg: Csokis kekszmorzsa 125 g vajat és 100 g narancsdarabos csokit óvatosan összeolvasztottam. 300 g csokis kekszet ledaráltam. Hozzákevertem 0,5 dl narancslét, 100 g porcukrot, a vajat és a csokit. Alaposan kikevertem, egy forma aljába simítottam, félre tettem. 2. réteg: Mandula és narancshéj 250 g mandulát ledaráltam, egy narancs héját lereszeltem. Hozzákevertem 125 g olvasztott vajat, 0,5 dl narancslét és 100 g porcukrot. Alaposan kikevertem, egy formába simítottam, félre tettem. 3. réteg: Sárga krém Felforraltam 1 liter tejet. 6 tojás sárgáját, 2 zacskó pudingport, 4 kanál cukrot kikevertem. A tejnek nem kell buborékolnia, de azért már legyen jó forró, amolyan 80 fok körüli, amikor folyamatos keverés mellett csorgatom bele a tojásos keveréket. Pillanatok alatt megfő és nagyon könnyen leég. Átöntöttem egy hideg tálba, amíg hült folyamatosan kevergettem. 100 g vajat habosra kevertem 2 kanál cukorral, a langyos pudinghoz forgattam. Az egészet ráöntöttem a csokis, mandulás rétegek tetejére. Hűtőben dermesztettem. 4. réteg: Tejszínhab 2 dl tejszínt, 2 dl tejet, 2 zacskó tejszínhabport, 2 kanál porcukrot vertem kemény habbá. Ezzel vontam be a süteményt.

Négy rétegű keksztorta


Madártej szelet

Hozzávalók: 8 tojás 12 evőkanál cukor 13 evőkanál liszt 2 vaniliáscukor 4 dl tej 18 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 teáskanál sütőpor 4 dl tejszín 8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük- 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.

Madártej szelet



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 4
Heti: 87
Havi: 44
Össz.: 107 906

Látogatottság növelés
Oldal: Finomságok 1
A Szeretet Sziget - © 2008 - 2024 - anett.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »