A Szeretet Sziget

" A Szeretet Egy Angyal Lábnyoma"

Liszt nélküli cukkini lepény Nevezhetném akár cukkinis omlettnek is, hiszen nagyon hasonló hozzá. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, eheted reggelire, ebédre, vacsorára. Sőt hidegen és melegen is nagyon finom. Ajánlom vegetáriánus követő táborom figyelmébe. Összetevői miatt pedig, ezt az ételt nyugodtan beillesztheted a fogyókúrás étrendedbe. Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg cukkini 25 dkg túró 10 dkg füstölt mozzarella sajt, apró kockákra vágva 5 dkg reszelt parmezán sajt 6 tojás 7 -8 tekerés színes bors só 1 evőkanál olívaolaj 3 gerezd zúzott fokhagyma A cukkinit mosd meg és reszeld le. Szórd meg 1 teáskanál sóval, a borssal és a fokhagymával együtt kezd el megpárolni az olívaolajon. A tojásokat villával kicsit verd fel. Add hozzá a tojásokhoz, a túrót, és a sajtokat. A sütőt melegítsd elő 240 C fokra. Ha a cukkini már megpuhult, add hozzá a tojásos, túrós, sajtos, keveréket és keverd össze alaposan. Egy jénai tálat kenj ki vékonyan olívaolajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a lepénytésztát. Körülbelül 15 – 20 perc alatt készre sül. Jó étvágyat hozzá!

026


Barackos csirkemell

Az eredeti recept, lehet, hogy furcsán hangzik, de a páromtól származik. Ő készített nekem először barackos csirkemellet. Nagyon finom volt, de az eredetileg tejszínnel készült változatot én kicsit töménynek találtam. Ezért, természetesen a beleegyezésével, változtattam rajta. Már ő is azon az állásponton van, hogy így finomabb, mint ahogy ő készítette. A sült csirkemell, a barack, füstölt sajt, a fahéj és a szerecsendió igazán különleges íz világot alkotnak. Hozzávalók a húshoz (4 – 6 adaghoz): 70 dkg csirke- vagy pulykamell 1 doboz cukrozatlan őszibarack konzerv vagy friss őszibarack 15 dkg reszelt, füstölt mozzarella sajt 1 teáskanál olívaolaj szerecsendió (legjobb a frissen reszelt) só fehérbors Hozzávalók a besamel szószhoz: 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál Graham – liszt 3 dl tej 1 kávéskanál só 1 késhegynyi fehérbors 2 kávéskanál fahéj A barackról a levet csöpögtesd le. A csirkemellet szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre, sózd, borsozd be a hússzeleteket, és mindkét oldalukat klopfold meg kicsit. Egy teflon serpenyőt melegíts fel, öntsd bele az olívaolajat. Ha az olaj is felmelegedett süsd meg benne a hússzeleteket. Mindkét oldaluk legyen szép piros. Közben készítsd el a besamel mártást. A lisztet az olívaolajon pirítsd meg. Akkor jó, ha a liszt kis gombócokká áll össze. Ekkor öntsd fel a tejjel. Egy szűrő segítségével keverd szét a lisztgombócokat, hogy a mártásod ne legyen csomós. Add hozzá a sót és a fűszereket. Folyamatos keverés mellett főzd, addig míg a mártás besűrűsödik. A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. A barackokat szeleted fel fél cm vastag szeletekre. Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, helyezd bele a csirkemell szeleteket. Ezután szórd meg őket alaposan a szerecsendióval. Nem kell félned, nagyon finom íze lesz tőle. Az őszibarack szeleteket helyezd a hússzeletekre. Most kanalazd rá a hússzeletekre a besamelt. Ha több besamelt csináltál, mint a hús, akkor sincs gond, kanalazd a hússzeletek közé. A barackos, besameles húsokat, tedd be a sütőbe 15 –20 percre. Ha a besamel elkezd pirulni, vedd ki a sütőből, szórd rá a sajtot, majd tedd vissza a sütőbe, körülbelül 5 – 10 percre. Kapcsolj grillező fokozatra és süsd rá a sajtot. Ha már szép aranybarna a sajt, elkészült. Kínálhatsz mellé friss salátát, gerslit. Jó étvágyat hozzá!

2214



Medvehagymás pogácsa

Hozzáad a receptfüzethez. május 21st, 2011 Hozzávalók: 1 kg liszt 1 tejföl 5 dkg élesztő (kb. 2dl tejben felfuttatva) 25 dkg margarin 1 kanál zsír 1 kanál só 1 nagy csokor medvehagyma Elkészítése: A pogácsa hozzávalóit összedolgozzuk (tapasztalatom szerint tökéletes, laza tészta kapható, nincs szükség semmi pótlásra). A medvehagymát száraitól megfosztjuk és leveleit apróra vágjuk, majd egy kis sóval meghintve egy tálkában félre rakjuk. A tészta kb. egy órát pihen(kel), utána átdolgozzuk a nyújtó deszkán, és belegyúrjuk a medvehagymát. Azután megint félre rakjuk 20 percre, addig előkészítjük a kizsírozott tepsit. Szépen kiszaggatjuk a pogácsákat (tetszőleges méretűre) és a tepsibe helyezve megkenjük a tetejét tojással. Nagyon finom lesz,ígérem.

7855

Csirkemell pörkölt zabgaluskával

 Hozzávalók: 30dkg csirkemell filé 1vöröshagyma só bors fél paradicsom fél paprika 1 tk. pirospaprika őrölt 1 tojás 6-7 ek. zabpehely víz Elkészítése: Csirkemell filét megtisztítom, felkockázom, majd a hagymát kevés zsírban megpirítom, sózom, pirospaprikázom, beleteszem a paradicsomot és paprikát, majd a filéket és jól összekeverem, kevés lével felöntöm és főzöm kb.20perc. Közben 1db tojáshoz 1kávédarálónyi (6-7ek.) zabpelyhet őrölve öntök, pici só, aztán annyi víz, mintha galuskát készítenék kicsit folyósabb. Deszkára teszem és lobogó sós vízbe beleszaggatom késsel. Amikor feljön a tetejére pár perc múlva kész. Együtt tálalom a pörkölttel.

545454



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 4
Heti: 93
Havi: 50
Össz.: 107 912

Látogatottság növelés
Oldal: Finom Ételek 1
A Szeretet Sziget - © 2008 - 2024 - anett.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »