A Szeretet Sziget

" A Szeretet Egy Angyal Lábnyoma"

Pettyes mézes recept

Hozzávalók: 25 dkg porcukor,1 evőkanál zsir, 3 evőkanál méz, 2 egész tojás, 1 kávés kanál szódabikarbóna / bróza/, 60 dkg finom liszt, kakópor, egy étcsokoládé. Krémhez? 7 dcl tej, 2 zacskó krémpor, 2 evőkanál rétesliszt, 1 zacskó vanilia cukor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Elkészítés: Lapok: A liszten kivül minden összetevőt jól felmelegitünk és bele kavarjuk a 60 dkg lisztet,és jól összedolgozzik. A tésztát 3 részre osztjuk, a 3. ki lehet picivel kevesebb mint a másik kettő. A harmadik részbe teszünk pici kakaót. A két részt egyforma lapokra nyujtjuk, csusztatós tesibe megsütjük. A harmadik részből 10 tepsi nagyságú rudakat készitünk, ezt is megsütjük. A krém. A vajon kivül mindent jól összefőzünk és kihütjük. a vajat külün kikavarjuk és a krémalappal jól össze dolgozzuk. A lapokat a következő képen töltjük meg: Alulra kerül az egyik lap, majd erre krémet teszzünk rá rakjuk a rudakat és megint krémet majd végül a másik lap. Tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. másnap szeleteljük.

Pettyes Mézes

Dupla csokoládés házi puding

Bár elsőre jobbnak látjuk inkább venni pár csomag pudingport és tejszínhabot, de ne tegyük! Ehhez fogható ízeket soha nem tudunk bolti pudingokkal létrehozni! Hozzávalók 6 adaghoz: 6 tojás 3 csésze tej 1 csésze kristálycukor 1 / 3 csésze liszt 1 / 4 teáskanál só 4 dkg csokoládé, apróra vágva 2 dkg fehér csokoládé, apróra vágva 3 / 4 csésze tejszín 1 tasak Habfix Csokoládé forgács Elkészítés: Egy közepes méretű tálban, habverővel verjük fel a tojásokat. Egy edénybe tegyük bele az össze tejet, kristálycukrot, lisztet és a sót, majd keverjük össze jól. Főzzük közepes lángon, folyamatosan kevergessük közben. Amikor már besűrűsödött vegyük le a tűzhelyről. Habverővel keverjünk össze kb. egy csésze forró keveréket a tojással. Lassan öntsük a tojásos mixet az edénybe és közben kevergessük folyamatosan. Főzzük közepes-alacsony lángon, folyamatosan kevergessük közben egy fakanállal kb. 1 percig. Ha ez megtörtént vegyük le a tűzről. Rakjunk 2 és 1 / 2 csésze forró pudingot a közepes méretű tálunkba, keverjünk bele a csokoládét simára. Adjuk a fehér csokoládét a maradék pudingunkhoz, ami az edényünkben van még és keverjük simára. Hagyjuk hűlni 30 percig, és kevergessük, hogy a pudingokon ne alakuljanak ki hártyás rétegek. Tegyük a fele félédes csokoládé pudingunkat egy üvegtálba és rakjuk be a hűtőszekrénybe 10 percre. Vegyük ki és tegyük a tetejére a fehér csoki pudingunkat is, majd ezt is rakjuk be a hűtőszekrénybe 10 percre. Végül jöhet a maradék csokoládé puding a tetejére és persze ezt is tegyük a hűtőszekrénybe, amíg ki nem hűl, kb. 3 órára. Készítsük el a tejszínt is, majd tegyük a puding tetejére és szórjuk meg csoki forgáccsal.

Dupla csokoládés házi puding


Elegáns Szelet 

Hozzávalók: Mindegyik lapot egyforma nagyságú tepsibe sütni. (40x30-as tepsiben sütöttem). Összesen 4 piskóta lapunk lesz, 1 fehér, 1 kakaós, 2 diós. - 4 tojásos - vizes piskóta, amely sárga színű marad - 4 tojásos vizes piskóta, barna színű (kakaós) Vizespiskóta: 4 tojássárgáját 8 ek. cukorral kikeverünk, folyamatosan adjuk hozzá 4 evőkanál vizet, 8 evőkanál lisztet, melyben 1/2 sütőport kevertünk, a végül 4 tojás fehérjének a kemény habját A barna vizespiskótánál is igy járunk el, csak 1,5 evőkanál kakaót teszünk bele (ennyivel csökkentjük a liszt mennyiségét). Amikor kisütöttük ezeket a piskótákat, száraz konyharuhával felsodorjuk roládnak. 2 x 4 tojásos diós vizes piskótát sütünk. Az eljárás, mint az előzőeknél, csak itt 6 evőkanál darált diót, és 2 evőkanál lisztet adunk a masszához. 1. - Krém a barna roládhoz: 4 dl tej 1 tejszínízű pudingpor 1-2 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg cukor 1 csomag vaniliás cukor Szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt bele keverünk 20 dkg margarint, jól felhabosítjuk. Ezzel a masszával bekenjük a szétgöngyölt kakaós piskótát, és visszasodorjuk roládnak, hagyjuk állni, hogy a krém megkössön. 2.- Krém a sárga roládhoz: 4 dl tej 20 dkg cukor 2 csomag vaniliás cukor 3 evőkanál étkezési keményítő 2 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó, vagy csoki por (lehet 2 rúd csoki a 20 dekásból) Ezt is megfőzzük, amikor kihűlt belekeverünk 20 dkg margarint és felhabosítjuk. Ezzel a masszával a sárga szétgöngyölt roládot kenjük be, és visszasodorjuk roládnak, és ezt is hagyjuk, hogy a krém megkössön. 3.- Krém, amellyel a diós piskótát kenjük be. 1 liter tej 3 csomag vaniliás puding 3 evőkanál étkezési keményítő 30 dkg cukor 3 csomag vaniliás cukor Ezt is hagyományos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzá dolgozunk 1,5 margarint ( 37,5 dkg). Összeállítás: Ennek a krémnek (3) az egyharmadát rákenjük az egyik diós lapra, majd a félretett roládokat hosszába kettévágjuk és felváltva (egy sárga, egy barna rúd )egymás mellé ráborítjuk a krémre. A megmaradt krém felével bevonjuk őket, ráborítjuk a másik diós piskótát, és az utolsó rész krémmel körbe bevonjuk a sütit, a tetejére is vékony réteget kenjünk. 2 csomag tejszínhabport felverünk, és ezzel gazdagon díszítjük az oldalát. A tetejére, hosszába csíkokat húzunk a tejszínből , és csokiból ( felváltva csíkozzuk) és utána villával hullámokat húzunk, hogy a két szín keveredjen.

Elegáns Szelet



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 4
Heti: 81
Havi: 38
Össz.: 107 900

Látogatottság növelés
Oldal: Finomságok 2
A Szeretet Sziget - © 2008 - 2024 - anett.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »